Vi gjør drømmer til virkelighet

Robert Braithwaite drømte om å bygge en helt nye type båt. Han endte opp med å skape Sunseeker.

Grunnleggeren av Sunseeker, Robert Braithwaite, startet karrieren sin på Friar’s Cliff Marine, et selskap som solgte småbåter laget av Owens Cruisers Inc. En dramatisk endring i selskapets kurs skulle endre Braithwaite og selskapet sin fremtid.

I 1969 bestemte Owen Cruisers seg for at de ikke lenger skulle selge båter i Storbritannia. Der andre så problemer, øynet Robert Braithwaite nye muligheter. Friar’s Cliff skiftet navn til Poole Powerboats. Braithwaite samlet troppene, skrapte sammen noen kroner, dro til Owen sine kontorer og kjøpte støpeformene.

Bare et problem gjensto – verken Braithwaite eller noen av de andre i Poole Powerboats hadde bygget båter før! 

 

Etter prøving og feiling lanserte de sin første båt i 1971. En hverdagslig sak, sammenlignet med hva Sunseeker står for i dag. Likevel preget av sofistikert håndverk, fokus på detaljer og slående design.

Helt siden den gang har Sunseeker jaget det perfekte. Søkt det avanserte, vært ambisiøse, mer kreative – og som konsekvens mer suksessfylte.

I dag har selskapet mer enn 2500 designere, ingeniører og håndverkere som er støttet av mer enn 120 distributører i mer enn 74 land. Blant dem selvfølgelig Norge.